Authentiek leiderschap

 

Authentiek leiderschap zit in jezelf! Soms zit je vast in een patroon, herken je niet wat anderen tegen je zeggen en lukt het je niet om datgene te doen wat je eigenlijk wilt doen. Een goede leider is zich bewust van zichzelf en zijn of haar rol. Tegelijktijd kan een goede leider zich aanpassen aan verschillende situaties zonder daarbij zich zelf en anderen uit het oog te verliezen. Een goede leider is echt, is zichzelf, geeft richting en inspireerd.

 

In de kudde is leiderschap enorm belangrijk. Het gaat niet om het individu, maar om de hele kudde. Wie is dan de leider van de kudde? Bij de paardenkudde zijn er verschillende vormen van leiderschap. De leider is degene die richting geeft, initiatief neemt om iets te doen én waarbij de andere volgen. Hierbij wordt vaak het initiatief genomen door een oudere, zelfverzekerde merrie. De kudde volgt op basis van vertrouwen. Een zekere en overtuigende houding zorgt voor vertrouwen en een volgzame kudde. 

 

Paarden zoeken bij het vormen van een kudde naar natuurlijk leiderschap in anderen. Ze zoeken naar een band van wederzijds vertrouwen en zijn daarbij eerlijk en oprecht. In hun ogen is het immers een zaak van leven of dood. Door hun hoogsensitief vermogen en sterk ontwikkelde spiegelneuronen zijn zij in staat anderen te lezen en hierop te reageren. Ze zoeken naar een samenwerking en zijn bereid je te volgen als je de leiding neemt. Of het paard besluit te volgen, hangt af van je gedrag en je lichaamshouding. Je gedrag zal congruent moeten zijn aan je lichaamshouding, want een paard doorziet je direct.

 

Wil je erachterkomen wat jouw leiderschapstalenten zijn of zit je in een leidinggevende rol en wil je graag meer zicht op jouw stijl van leidinggeven, dan kan een coachtraject met de paarden uitkomst bieden. Samen met het paard ga je op zoek naar jouw leiderschapskwaliteiten. Waarom volgt het paard jou wel of niet? Wat kun je veranderen om ervoor te zorgen dat het paard je gaat volgen? Het is geen trajecten met goed of fout, maar een traject gericht op bewustwording en ervaring. Welke eigenschappen zet je in om leiderschap te tonen? Wat voor leider ben je? 

 

Waar kunnen we onder andere mee aan de slag gaan? 

  • Je wilt erachter komen wat voor leider je bent.
  • Je wilt je leiderschapskwaliteiten verbeteren.
  • Je krijgt feedback over je rol die je niet herkent.
  • Je wilt je gaan ontwikkelen in een leidinggevende rol, maar weet niet goed hoe.

 

Herken je jezelf in een van deze onderwerpen en ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je met je team ontdekken hoe je jullie samenwerking kan optimaliseren? Neem gerust contact op.