Coaching

   

   

  Biologica wil met je op zoek naar de logica in je eigen brein om handvatten te krijgen voor dingen die moeilijk of lastig zijn. Dit kan gelden voor een specifieke situatie op school of op je werk, maar het kan ook een proces zijn die zich al wat langer in jezelf afspeelt.

   

  De coaching die Biologica aanbiedt richt zich op twee pijlers: Persoonlijk leiderschap en hoogbegaafdheid. Beide pijlers hebben tot doel inzicht te krijgen in waar je staat, veerkracht ontwikkelen en handvatten generen om verder te gaan. Dit kan met een enkele coachsessie, maar zeker ook met een coachtraject waarin we stap voor stap gaan kijken wat er nodig is om mee verder te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan zelfvertrouwen ontwikkelen, grenzen stellen en het ontwikkelen van zelfinzicht.

   

  Coaching bij Biologica vindt niet alleen plaats aan tafel, maar zal grotendeels buiten plaatsvinden in de aanwezigheid van de paarden. De coaching is door de inzet van paarden ervaringsgericht. De inzichten die je krijgt van de paarden, kun je meenemen en toepassen in je dagelijks leven.

   

  Een effectief coachtraject beslaat meer dan één sessie, zodat ook op het veranderproces gereflecteerd kan worden. In overleg kan er een persoonlijk, op maat gemaakt traject worden samengesteld.

  x

  PaardenCoaching

   

   

  Paarden zijn kuddedieren die elkaars gedrag spiegelen om te communiceren. Paarden doen dit ook bij ons, zodra wij onderdeel zijn van hun kudde. De spiegel die ze ons voor houden, wordt gebruikt in de coaching waarbij de paarden dus werken als co-coach. Het doel hierbij is om inzicht te krijgen in (belemmerende) overtuigingen en patronen die wellicht spanningen opwekken door in contact te zijn met het paard. Ervaring met paarden is hiervoor niet noodzakelijk.

   

  Nieuwsgierig geworden naar wat paardencoaching voor jou kan betekenen?

   

  Persoonlijke ontwikkeling

   

   

  Persoonlijke ontwikkeling gaat over jezelf, over sturing geven aan jezelf en persoonlijke doelen realiseren door de inzet van je eigen kwaliteiten. Dat klikt makkelijk, maar in de praktijk is dit nog wel eens lastig. Door druk vanuit je werk, de maatschappij of je vrienden raak je soms jezelf kwijt. Waar sta je voor? Wat wil je? Wat is de innerlijke drive?

   

   

  Authentiek leiderschap

   

  Authentiek leiderschap zit in jezelf! Soms zit je vast in een patroon, herken je niet wat anderen tegen je zeggen en lukt het je niet om datgene te doen wat je eigenlijk wilt doen. Een goede leider is zich bewust van zichzelf en zijn of haar rol. Tegelijktijd kan een goede leider zich aanpassen aan verschillende situaties zonder daarbij zich zelf en anderen uit het oog te verliezen. Wil je er achterkomen wat jouw leiderschapstalenten zijn of zit je in een leidinggevende rol en wil je graag meer zicht op jouw stijl van leidinggeven? 

  Hoogbegaafdheid

   

  Door de snelheid van denkprocessen kan het onrustig zijn in je hoofd, kun je je onbegrepen voelen door je omgeving en loop je soms vast op je werk of in een onderwijssysteem gericht op gemiddelde leerlingen. Biologica is gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafden en kijkt verder dan je brein.