Hoogbegaafdheid

   

  Hoogbegaafdheid is een term die steeds vaker ter sprake komt. Een goede definitie geven aan het woord ‘hoogbegaafdheid’ is lastig, laat staan dat er eenduidigheid over is in de wetenschap is. Feit is dat er mensen zijn die sneller kunnen denken, verbanden leggen en cognitief sterk zijn.

   

  Door de snelheid van denkprocessen kan het onrustig zijn in je hoofd, kun je je onbegrepen voelen door je omgeving en loop je soms vast op je werk of in een onderwijssysteem gericht op gemiddelde leerlingen. Biologica is gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafden en kijkt verder dan je brein.

   

  In de coaching gaan we op zoek naar inzichten over jezelf. Hoe je bij je gevoel kunt komen, als je zoveel met je hoofd doet. Oordeelloos zullen de paarden je helpen te reflecteren op je houding, gedachten en gedrag en je zo helpen stappen te zetten op je werk, op school of thuis.

   

  Afhankelijk van de situatie kan Biologica ook met je meekijken op school. Waar loop je tegenaan en hoe kan school tegemoet komen aan jouw behoeften. Voor meer informatie zie ook ‘Hoogbegaafheid in het PO’ of ‘Hoogbegaafdheid in het VO’.

   

  Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.