Wie ben ik?

   

  Een kijkje achter de schermen bij Biologica, omdat het fijn is om te weten wie de persoon achter Biologica is.

   

  Ik ben Lotte Schouten, getrouwd, moeder van drie kinderen en ik woon samen met mijn gezin in Harderwijk. Naast dat ik geniet van mijn gezin en het buitenleven, ben ik als docent Biologie verbonden aan een middelbare school.

  Het overdragen van kennis heeft mij altijd aangetrokken. In mijn baan als adviseur Ecologie kwam dit tot uiting in het adviseren van gemeenten en bedrijven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van hun ruimtelijke plannen. In mijn huidige werk komt dit weer terug. Als docent breng ik kennis over, coach ik leerlingen door hun leerproces en zoek mee naar oplossingen als ze geen aansluiting voelen met het leerproces.

   

  Op school is ook mijn interesse naar hoogbegaafdheid aangewakkerd. Leerlingen die snel kunnen denken, zijn soms meer op hunzelf aangewezen dan in eerste instantie lijkt. Ik herkende dit van vroeger. Snel door de stof heen kunnen, perfectionistisch werken, streven naar het beste in de hoop dat iemand je ziet, zoeken naar uitdagingen, zoeken naar je eigen pad. Deze interesse zorgde ervoor dat ik de RITHA-specialist opleiding ben gaan volgen aan de Radboud Universiteit. Tijdens deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan over hoogbegaafdheid in het algemeen én onderwijs gericht op hoogbegaafde kinderen en jongeren. Kennis die gedeeld moet gaan worden om ook deze doelgroep in hun kracht te kunnen zetten. Tegelijkertijd heb ik bij Kind in Beeld de opleiding gevolgd tot Specialist Wereldspel (zie Wereldspel voor meer informatie), om indien nodig nog gerichter naar handvatten te kunnen gaan zoeken.

   

  Mijn passie voor paarden heb ik al van kinds af aan. Als klein meisje was ik veel op stal te vinden en dit heb ik nooit meer losgelaten. Ik ben actief geweest in de wedstrijdsport, maar in het bos heb ik vele uren te paard doorgebracht. De paarden konden bij mijn gevoel komen. Door hun vermogen om te kunnen spiegelen heb ik veel van ze geleerd over mezelf. Doordat ik tijdens mijn opleiding tot RITHA-specialist veel herkenning en erkenning voelde, wilde ik hier meer mee. Paarden kunnen je in je kracht zetten door direct te laten zien en voelen wat voor impact je gedrag en of houding hebben. Ze openen je ogen voor dingen die je met woorden minder snel zichtbaar maakt. Ik voelde de noodzaak om mijzelf hierin verder te scholen om zo ook anderen in kracht te kunnen zetten. Kracht die in jezelf aanwezig is, maar er om wat voor reden dan ook niet altijd uitkomt. Dit zorgde ervoor dat ik de opleiding tot paardencoach ben gaan volgen bij het Paardencoachcentrum in Putten.

   

  Situaties onderzoeken, meedenken in processen en anderen in hun kracht zetten is iets waar ik veel energie van krijg. Met Biologica hoop ik middels coaching mensen in hun kracht te zetten door het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Door begeleiding en advisering van ouders en onderwijsprofessionals hoop ik niet alleen anderen in hun kracht te kunnen zetten, maar ook het onderwijs en de begeleiding te laten bijdragen aan de ontwikkeling van anderen.x