PaardenCoaching

   

   

  Coaching bij Biologica vindt niet alleen plaats aan tafel, maar zal grotendeels buiten plaatsvinden in de aanwezigheid van de paarden. Paarden zijn kuddedieren die elkaars gedrag spiegelen om te communiceren. Paarden doen dit ook bij ons, zodra wij onderdeel zijn van hun kudde. De spiegel die ze ons voor houden, wordt gebruikt in de coaching waarbij de paarden dus werken als co-coach. Het doel hierbij kan bijvoorbeeld zijn om inzicht te krijgen in (belemmerende) overtuigingen en patronen die wellicht spanningen opwekken of juist inzicht te krijgen in onbewuste kwaliteiten en talenten door in contact te zijn met het paard. Ervaring met paarden is hiervoor niet noodzakelijk.

   

  Het bijzondere aan de inzet van paarden tijdens de coaching is dat het paard jou tijdens de sessie ziet als onderdeel van zijn kudde. Het leven in een kudde bestaat uit leiderschap en veiligheid. Je moet in een split-second kunnen beslissen of een situatie veilig is of juist niet en hier naar handelen. Deze situatie kan zich in of buiten de kudde afspelen. Door hun hoge sensitiviteit en snelle afstemming op anderen, kan een paard feilloos veranderingen in energie en informatie waarnemen. Doordat de veiligheid wordt gecreëerd door de kudde en niet door één individu, zal een paard onvoorwaardelijk steun verlenen aan een kuddegenoot om de kudde veilig en sterk te houden. Zodra jij onderdeel uitmaakt van de kudde, zal een paard dus ook jou ‘lezen’ en proberen te helpen indien nodig.

   

  De signalen die paarden afgeven zijn zichtbaar hun lichaamstaal. Dit kunnen grote signalen zijn in hun gedrag, maar ook kleine in hun houding. Ze geven direct feedback op de situatie, zonder oordeel. 85% van onze communicatie is non-verbaal, een paard spiegelt jouw gedrag dus altijd naar waarheid, zonder oordeel. Je zult jezelf bewust worden van onbewust gedrag of onbewuste kwaliteiten en kunt hiermee bewust oefenen. Het paard geeft jou immers elke 30 seconden een nieuwe kant. 

   

  Tijdens de coaching zal ik mijn observaties gebruiken om feedback te geven en vragen te stellen om je aan het denken te zetten. Door herkenning en de directe ervaring wordt bewustwording gecreëerd en komt er ruimte voor nieuwe inzichten. Door deze open manier van communiceren worden veranderprocessen op gang geholpen. 

   

  Nieuwsgierig geworden naar wat paardencoaching voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.