Persoonlijke ontwikkeling

 

 

Persoonlijke ontwikkeling gaat over jezelf, over sturing geven aan jezelf en persoonlijke doelen realiseren door de inzet van je eigen kwaliteiten. Dat klikt makkelijk, maar in de praktijk is dit nog wel eens lastig. Door druk vanuit je werk, de maatschappij of je vrienden raak je soms jezelf kwijt. Waar sta je voor? Wat wil je? Wat is de innerlijke drive?

 

Door onze snel veranderende maatschappij en hoge maatschappelijke verwachtingen raken we soms onszelf kwijt. Grenzen worden gemakkelijk overschreden, door jezelf of door andere. Zelfvertrouwen is ver te zoeken door een toenemende prestatiedruk. Dit zijn slechts twee voorbeelden van situaties die ervoor kunnen zorgen dat je uit balans raakt. Je wilt jezelf wel verder ontwikkelen, maar welk pad moet je nu in slaan?

 

Samen gaan we op zoek naar inzichten over jezelf. Dit kan gerelateerd zijn aan een specifieke situatie op je werk of in je privéleven. Je leert kijken naar jezelf, je gedrag en je invloed op anderen. Je gaat op zoek naar je kwaliteiten en talenten. De paarden houden je een spiegel voor, zonder over je te oordelen, om je nieuwe inzichten te geven waar je weer mee verder kan. De kracht zit immers in jezelf, je moet er alleen wel bij kunnen komen en het dan ook nog willen zien.

 

Waar kunnen we onder andere mee aan de slag? 

  • Je wilt jezelf beter leren kennen.
  • Je wilt je eigen waardes ontdekken.
  • Je wilt meer zelfvertrouwen.
  • Je vindt het moeilijk om keuzes te maken.
  • Je wilt je talenten en kwaliteiten (her-)ontdekken.
  • Je wilt iets veranderen.
  • Je wilt stappen zetten, bijvoorbeeld om je droom te verwezelijken, maar je weet niet hoe.

 

Naast losse individuele coaching kan voor kinderen en jongeren ook gekozen worden voor het doorlopen van het Kids met PK traject. Dit traject is ontworpen om kinderen en jongeren te leren om te gaan met hun eigen gedachtes en gevoelens. Voor volwassenen is er het traject Ik met PK, dat een vergelijkbaar doel heeft. 

 

Herken je jezelf hierin en ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.